Tandkroner og tandbroer i Stettin

Tandkroner og tandbroer i Stettin

Hvad er en tandkrone?

En tandkrone er en form for hætte, som sættes på en svækket tand. Den ser ikke kun flot ud, men gør også tanden meget stærkere. Vælger du at få lavet tænder i udlandet kan du spare op til 50% på din tandbehandling i udlandet.

Man kan let komme til at forveksle en naturlig tand med en porcelænskrone. En porcelænskrone kan formes og farves, så den matcher dine egne tænder perfekt.

Hvis en tand knækker eller er så plomberet, at den ikke længere kan repareres, kan man redde den ved at sætte en tandkrone på. Det er vigtigt, at man kommer i gang med tandkrone behandlingen så hurtigt som muligt, og selvfølgelig helst inden tanden knækker! Venter man for længe, og tanden knække yderligere, kan man risikerer at tanden ikke kan reddes og må fjernes.

En ny tandkrone genopretter eller bevarer derved tandens funktion og sikrer et kosmetisk flot resultat.
En tandkrone kan også fastgøres ovenpå et tandimplantat. På denne måde erstattes både tandkrone og tandrod hvis man mangler en hel tand.

Læs herunder om forskellige slags tandkroner i udlandet.

Metalkeramisk tandkrone og tandbro (MK-krone)

En metalkeramisk tandkrone består af en kerne af metal som er belagt med porcelæn. Man kan sige, at denne krone er en slags mellemting mellem en guldkrone og en porcelænskrone. Metallet bruges for at gøre kronen stærkere, mens keramiklaget gør, at kronen får et naturligt udseende og farve.
Vi laver ikke denne slags tandkroner og tandbroer mere, da det er en forældet og tidskrævende metode. 

 

Fuldkeramisk tandkrone og tandbro i Cercon

En porcelænstandkrone er den flotteste, stærkeste tandkrone og ligner en naturlig tand. Farven tilpasses så den matcher dine egne tænder. Den fastgøres på resterne af din naturlige tand, så den føles præcis som en af dine egne tænder. Porcelænstandkroner er de mest udbredte tandkroner, men der findes også andre former for tandkroner – F.eks. tandkroner af guld.

Guldkrone

En tandkrone af guld er meget stærk, og kan ikke knække. Den bruges som regel på kindtænderne, hvor der er stort tyggetryk og slid, og hvor kravet til et kosmetisk flot resultat ikke er så stort.

Den eneste ulempe ved guldkroner er at de ikke er tandfarvet og er derfor meget sjældent brugt.
Prisen for en guldkrone afhænger af hvor mange gram guld der skal bruges, og den aktuelle pris pr. gram.

Tandkrone behandling i udlandet

Når en tand skal have en tandkrone på, slibes den til i facon så der er plads til at sætte den nye tandkrone på. Herefter tager tandlægen et aftryk, som bruges til fremstilling af kronen. Tandkronen påsættes derefter med en holdbar cement der fungerer som lim. På den måde opnås en god løsning, som kan holde i mange år.

Det tager typisk 3 arbejdsdage at få lavet 1 ny tandkrone på tandklinikken i udlandet!

Tandlæge i Polen. Tandlægerejser til Stettin. Tandimplantater, Tandkroner, Tandbroer og Tandproteser. Minibus fra din hjemmeadresse. Gratis dansk tolk.

Undersøgelse og tandkrone behandling

Først får du som tandturist i udlandet taget et panorama røntgenbillede, og bagefter kommer du til en grundig forundersøgelse
Tandlægen laver så en behandlingsplan til dig som fortæller præcist hvad der bør laves og prisen. Dette koster ikke noget hvis du også starter tandbehandling.

Vi er med dig hele vejen her, så du føler dig tryk og sikker på at du forstår det hele, inden du siger ja til noget.

Hvis en tanden er meget beskadiget så man kommer tæt på nerven ved tilslibning af tanden, kan det blive nødvendigt at foretage rodbehandling d.v.s. fjerne nerven i tanden.
Hvor mange gange du skal til tandlægen i Polen for at få sat kroner på dine tænder afhænger af om rodbehandling er nødvendigt, og hvor mange det drejer sig om. Ofte kan det laves på et besøg.

Godt at vide!
Er der hævelse/betændelse i tandkødet omkring en tand der skal have tandkrone eller tandbro på, bliver man nød til at vente til det er væk, før aftryk tages. Ellers vil der blive afstand mellem tandkrone og tandkød når hævelsen er væk.

Stifttand

En stifttand er en lille pin, af metal eller kulfiber, der placeres i en rodbehandlet tand og hjælper med at holde en krone på plads oven på tandens rod. Ordet 'Stifttand' bliver nogle gange forvekslet med et tandimplantat som er noget helt andet. Tandlægen vil anbefale at man får lavet en stifttand, når roden sidder godt fast i knoglen, og der ikke er nok tand tilbage over tandkødet til at sætte en krone fast på. Hvis tandlægen kan se at tandroden ikke sidder godt fast i kæben vil han anbefale at den fjernes, og at man får sat et tandimplantat i, eller nogle gange er en tandbro bedst.

Er du medlem, eller kan blive det, hos forsikring danmark kan du modtage ca. 40% i Tilskud!

Tandklinikken i Polen har stor rutine i tandbehandling i udlandet.
Der kan være mange penge at spare ved at få lavet billige tandimplantater og tandkroner i udlandet.
 

Hvad er en tandbro?

En tandbro er en erstatning for en eller flere mistede tænder. En tandbro er lavet som 3 eller flere sammenhængende tandkroner. Den bliver cementeret/ limet på dine egne tænder og kan ikke tages af.

En tandbro er som regel lavet af et metal med naturtro porcelæn ovenpå, og ligner helt almindelige tænder. Den kan også fremstilles i 100% porcelæn som koster lidt mere. Du kan forvente et flot resultat, og man vil ikke kunne se at det ikke er dine egne tænder. Der er forskellige priser på tandbroer, alt afhængig af hvor lang den skal være og hvordan man vælger at behandle de tænder, som skal bruges som bropiller.

Nogle gange vil det være bedre at indsætte et tandimplantat i stedet for at lave en tandbro når du er til tandbehandling i udlandet.

Efter tandbro behandling kan tænderne blive temperaturfølsomme

Når man har fået sat en ny bro på tænderne, kan de tænder som broen sidder på, ofte blive temperatur følsomme. Det er specielt i kanten ned mod tandkødet at kulde og varme kan føles som isninger i tanden. Dette kan være meget generende, men kan mindskes ved at bruge visse tandpastaer.

Pleje af din tandbro

Ligesom almindelige tænder kræver broer daglig pleje for at holde længst muligt. Hvor længe en tandbro holder afhængig af hvordan tænderne bliver brugt, men generelt kan man forvente at en bro holder i 10-15 år og ofte længere end det. Ofte er det caries i tænderne, som broen sidder fast på, der giver problemer. Derfor er det vigtigt at bruge tandbørste og tandtråd dagligt. Man kan få speciel tandtråd til tandbroer.

Undersøgelse og tandbehandling i udlandet

Først får du som tandturist i Polen taget et panorama røntgenbillede, og bagefter kommer du til en grundig forundersøgelse.

Tandlægen laver så en behandlingsplan til dig som fortæller præcist hvad der bør laves ved dine tænder og prisen.
Vi er med dig hele vejen her, så du føler dig tryk og sikker på at du forstår det hele, inden du siger ja til tandbehandling i udlandet.

Det tager min. 3 arbejdsdage at få lavet en ny tandbro!

Er du medlem, eller kan blive det, hos privat forsikring danmark kan du modtage ca.40% i Tilskud!

Tandklinikken i Polen har også stor rutine i dette arbejde. Ring idag om din tandbehandling i udlandet.
Der er mange penge at spare ved at få lavet en tandbro og f.eks billige tandimplantater og tandkroner hos tandlægen i Polen.
Den offentlige Sygesikring giver ingen tilskud til tandbroer.